ICAs nya bacon med Svenskt köttmärke

Det klagas ganska ofta på svenskt bacon och därför var det spännande att testa dessa nyheter för att se om de låg över eller under snittet. Nu är ju min familj inga finsmakare utan brukar resonera bacon = gott, men de gick in för uppgiften med god aptit och viss frenesi.

Fyra nya baconsorter

Nyheterna i stekpannan var:

  • American style BBQ-bacon – Ett rökigt bacon av putsat sidfläsk som rubbats och torrsaltats med kryddor som chiliflakes och brunt farin i 4 till 5 dagar för att smakerna ska dra in.
  • English style Kotlettbacon – Ett matigt bacon på grisens finaste kotlett som ofta omnämns som ”back bacon”. Baconet är torrsaltat i fyra dagar och har en tydlig röksmak från alspånsrökning samt en köttigare konsistents och lägre fettmängd.
  • ICA I love eco Bacon – Ett helsvensk ekologiskt bacon på KRAV-märkt köttråvara med rökig smak från traditionell alspånsrökning.
  • Eftersom vi testade bacon med märket Svenskt kött stekte vi också på ett paket eller två av ICA Extra fint Bacon – torrsaltat och traditionellt alspånsrökt premiumbacon som har funnits på hyllorna ett tag.

Sen mumsade vi bacon och äggröra. 5-åringen tyckte gott, gott, gott och sprang sen iväg för att leka medan de mer seriöst lagda familjemedlemmarna satt kvar. Vi enades om att sortimentet överlag höll mycket god kvalitet och alla sorter är väl värda att köpas igen.

Traditionellt bacon favorit

Det amerikanska baconet smakade väldigt mycket och passar perfekt till en BLT eller äggröra. Frugan tyckte att denna variant av det engelska kotlettbaconet var godare än de hon provat i England så det är nog ett gott betyg. Det ekologiska baconet smakade som ett bra standardbacon. Familjens favorit var ändå det torrsaltade extra fina baconet som smakade mindre salt än vanligt och var underbart krispigt.

En annan nyhet som vi testade var ett hamburgerbacon som rullats, bokspånsrökts och därefter skivats i något tjockare skivor. (Gjort på svenskt griskött men tillverkats utomland och kan därför inte bära märket Svenskt kött.) En rolig nyhet som funkar att lägga på grillen.

Relaterade artiklar

Scroll to Top