​Stor ökning av svenskt kött i ICAs egna produkter

Konsumenternas intresse för ursprung ökar och kommunikationen kring de svenska mervärdena har bidragit till en större efterfrågan på svenskt kött. Idag är 90 procent av det färska kött som ICA säljer svenskt, och 80 procent av ICAs charkprodukter har svenskt köttinnehåll.

Under 2015 har stora delar av korvsortimentet och en rad pålägg bytt till svensk råvara.

– Sedan 2014 när samarbetet med LRF startade har vi aktivt valt att satsa på svensk råvara. Inom till exempel chark har andelen svensk köttråvara ökat från 30 till 80 procent för våra egna märkesvaror under denna period, säger Dan Jacobson, Färskvaruchef ICA Sverige.

”Från Sverige” gör det lättare att hitta svenskproducerat

Under 2016 fortsätter satsningen med att underlätta för butikerna att lyfta fram svenskt och förmedla de svenska mervärdena. Dessutom kommer den nya ursprungsmärkningen Från Sverige göra det lättare för kunderna att hitta svenskproducerat i butikerna. De första produkterna med märkningen kommer att finnas i ICA-butikerna i april.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top