Glädje och stolthet över Livsmedelspriset

Jag är naturligtvis stolt
och glad för att vårt arbete på Svenskt kött uppmärksammas.  Men
framförallt ser jag priset som ett erkännande till de svenska djuruppfödarna.
Svenskt kött är en liten organisation med det stora uppdraget att tydliggöra
och synliggöra det svenska köttet. Det är ett jobb som bygger på de värden som
de svenska bönderna skapar på gårdarna genom att föda upp friska och sunda
djur. Svenskt kött har funnits i sin nuvarande form i ganska precis fyra år. Vi
ägs av de svenska gris-, nöt- o lamm-uppfödarna, den svenska köttbranschen och
LRF.

Våra ledord i vardagsarbetet är kunskap och inspiration.  Vi brinner för att dela med oss av kunskap om kött och svensk djuruppfödning. 

Våra ledord i
vardagsarbetet är kunskap och inspiration.  Vi brinner för att dela med
oss av kunskap om kött och svensk djuruppfödning.  För vi är övertygade om
att ju mer vi kan desto bättre tar vi tillvara på hela djuren.

 En viktig del i vårt
arbete är den frivilliga ursprungsmärkningen av svenskt kött. Märket står för
att köttet kommer från djur som är födda uppfödda slaktade i Sverige. Köttet är
också förädlat och packat i Sverige. Det är en märkning som efterfrågad av
många konsumenter och som efter tre år syns tydligt butiksdiskarna. Och i
grossisternas produktblad. Det är riktigt bra!

Det händer mycket hos
Svenskt kött. Vi håller ett högt tempo och väljer att se möjligheter istället
för problem. Just nu är vi inne i sista korrektur-svängen av den nya
”chark-skola” som vi lanserar för butiksmedarbetare i oktober. Då kommer också
uppdaterade styckningsscheman med fler och nya detaljer. Hemsidan har vi gjort
till navet i vår kommunikation. Det ger resultat och vi har ett växande antal
unika besökare. Vi märker att allt fler vill öka sin kunskap om kött, både hur
det tillagas men också om dess ursprung och om svensk djuromsorg.

Vi märker att allt fler vill öka sin kunskap om kött, både hur det tillagas men också om dess ursprung och om svensk djuromsorg.

Jag får ofta frågan om vi
jobbar för att svenskarna ska äta mer kött. Men så är det inte. Svenskt kött
står inte för ökad konsumtion av kött. Vårt motto är att när du väljer kött
eller charkuterier, välj medvetet. Hellre lite mindre, men välj svenskt kött.
Köttet och charkuteriernas bästa smakkompisar är frukt och grönsaker. Kombinera
och ät varierat!

För djurens, naturens,
miljöns och hälsans skull.

 

Relaterade artiklar

Scroll to Top