Nu är det äntligen dags att fira in det nya året, men också tacka och säga adjö till det gamla.
Vid jul värdesätter vi traditioner runt granen och på middagsbordet. Inget får förändras. På sin höjd byter vi skinkleverantör beroende på vad tidningarna skrivit.
På sin höjd byter vi skinkleverantör beroende på vad tidningarna skrivit.
Men bara några dagar senare blir vi som obstinata tonåringar och går loss på allt som hör festen till. Nyårsafton är en kväll att briljera i köket för vänner, släkt och bekanta. Ofta är det både dyrt och exklusivt.
2012 har varit den stora ”Nose to tail” -året då vi på allvar börjat hushålla med råvaran, inte bara på restaurang utan även hemma i våra egna kök. Så varför inte fira in det nya året med en middag som inte kostar skjortan utan bara smakar så mycket mer av detaljer som vi alla lärt känna under det gångna året.
2012 har varit den stora ”Nose to tail” -året då vi på allvar börjat hushålla med råvaran
Här är min 3-i-topplista på köttdetaljer som garanterat sätter smak och fart på samtalet kring nyårsbordet:
Njut av traditioner till jul, släpp loss och prova något nytt till nyår.