Sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing | Svenskt Kött

Sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing

Laga en fräsch sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing till middag. Den ljumma honungsdressingen får du på köpet vid stekningen. Köp färdigsköljda salladsblad och krispiga färska haricots verts, så har du snart middagen på bordet. Servera med ett gott bröd till.

Ingredienser

4 personer

500 g fläskfilé, putsad
1 tsk salt
1 krm grovmalen vitpeppar
250 g färska haricots verts, ansade
½ msk neutral rapsolja
2 msk honung
½ dl kinesisk soja
2 vitlöksklyftor, finhackade
100 g färdigsköljda salladsblad
½ kruka färsk körvel, plockade blad

Att toppa med:
ev riven Västerbottensost

Till servering:
bröd

Gör så här

Skär fläskfilén i ½ cm tjocka skivor. Torka av köttet med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.

Koka bönorna i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter tills de är mjuka. Häll kallt vatten i kastrullen för att avstanna kokningen. Låt bönorna rinna av i durkslag.

Hetta upp oljan i en stekpanna.  Stek köttet i ca ½ minut per sida. Sänk värmen till låg och tillsätt honung, soja och vitlök. Låt sjuda ca ½ minut.

Lägg salladsbladen i en skål och lägg på bönorna och körveln. Toppa med köttet och skeda över den ljumma dressingen från pannan. Riv eventuellt över Västerbottensost. Servera bröd till.

FLER RECEPT

Rulla till toppen