En hamburgare serverad i briochebröd med asiatiska smaker.
Hamburger Asian
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Till servering:
4 briochebröd, delade
2 msk philadelphiaost
4 tsk sweet chilisås
Morotssallad:
2 morötter, grovrivna
1 röd spansk peppar, urkärnad, skivad
2 tsk färsk ingefära, riven
2 msk persilja, hackad
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk asiatisk fisksås
2 msk apelsinjuice
salt
Dressing:
1 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen.
Morotssallad:
Blanda samman alla ingredienser till salladen och ställ kallt.
Dressing:
Blanda samman crème fraiche och sambal oelek. Ställ kallt till servering.
Servering:
Grilla eller stek 3 minuter per sida. Rosta brödets snittytor i torr, het panna eller på utegrill. Bred på philadelphiaost. Lägg på morotssallad, färsbiffar och crème fraiche. Ringla över sweet chili-sås.