En läcker och spännande kombination med rostbiff och två sorters selleri. Servera som förrätt eller på buffé.
Rostbiff med krämig rotselleri, hyvlad blekselleri och smörstekt kapris
Ingredienser
4 portioner, förrätt
200 g tillagad rostbiff, i tunna skivor
Krämig rotselleri:
200 g rotselleri (ca ¼), skalad
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 blekselleristjälkar
2 msk kapris
smör att steka i
finklippt persilja
Gör så här
Krämig selleri:
Skär rotsellerin i smala strimlor. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka någon minut. Häll över strimlorna i en sil och sänk ned den i en skål med iskallt vatten. När sellerin är kyld, låt den rinna av. Blanda samman strimlorna med majonnäs, crème fraiche,salt och peppar.
Strimla blekselleristjälkarna tunt. Stek kaprisen i smör.
Lägg upp rostbiffen, strö över kapris och blekselleri och toppa med den krämiga rotsellerin. Strö över persiljan och servera genast.