Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.

Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.
750 g av stora fransyskan, strimlad tvärs över fibrerna
1 tsk salt
smör att steka i
1 gul lök, grovt hackad
1 tsk malen kryddnejlika
1 apelsin, finrivet skal och saft
1 msk socker
2 msk konc kalvfond
1 msk konjak
3 dl grädde
Tillbehör:
rostade morötter
kokt potatis
hackad persilja
Salta köttet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över köttet i en gryta.
Fräs löken i samma panna tills den börjar mjukna. Tillsätt kryddnejlikan och låt den fräsa med. Lägg över löken i samma gryta som köttet, tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, socker, kalvfond och konjak.
Häll på grädden och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud grytan i minst 10 minuter, eller tills köttet känns mört och såsen kokat ihop. Strö över hackad persilja och servera grytan med kokt potatis och rostade morötter.