Mackor

Texas Cheese Steak Sandwich

När man styckar rostbiffen anatomiskt kan man få ut tre styckningsdetaljer. Själva rostbiffen, den långsmala rostasen och en mindre del som sitter undertill, den som kallas spegeln. Det köttet är mört och passar utmärkt att grilla. Här lägger vi det på en läcker macka tillsammans med stekt ägg och smält queso fresco, en ost som är populär Sydamerika och Mexiko. Hittar du inte queso fresco, använd gräddost.

Nötskav i pitabröd

Nötskav av fransyska i pitabröd

Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. Lökfräs med äpple och het sås blir pricken över i:et.

Smalec (kryddat ister att breda på brödet)

Det här är ett polskt pålägg och en typ av recept som börjar komma till heders igen i takt med att resursklok matlagning blir allt mer populärt. Tidigare tog man tillvara allt på djuret, och det här är ett sätt att tillvarata fett eller ister. Ett smakrikt och gott pålägg. 

Skinkmacka med coleslaw på grönkål

Skinkmacka med coleslaw på grönkål

När det är säsong för grönkål kan du göra den här goda salladen. Den passar extra bra ihop med julskinka. Servera den här goda mackan till lunch eller kväll. 

Julens skinkmacka med oströra

Julens skinkmacka med oströra

Julskinka, ost, senap och ruccola lägg till några knäckebröd och smör. Vips så har du rört i hop Julens skinkmacka med oströra!

Pulled pork sandwich

Pulled pork är gott i tacos, med de klassiska tillbehören, eller i en saftig sandwich mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.

Rostbiffssub

Rostbiffssub

En matig macka kan smaka jättegott till lunch eller kväll, eller som matigt mellanmål. Gör rosbiffssub när du har rester över av rostbiff. 

Rulla till toppen