Skinkmousse
Här bjuder vi på receptet till en lättlagad förrätt eller mingelrätt gjord på kokt, rimmad skinka. Perfekt om du har julskinka över!
Här bjuder vi på receptet till en lättlagad förrätt eller mingelrätt gjord på kokt, rimmad skinka. Perfekt om du har julskinka över!
En varm sommardag kan det vara gott att bjuda på en kall soppa. Den spanska gazpachon är egentligen en grönsakssoppa, men den smakar fint tillsammans med rökt skinka. Den här soppan kan också serveras på buffé i små glas.
En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen.
Tjälknöl lagar du av djupfryst kött, som sedan rimmas i saltlake. Sedan skärs köttet i tunna skivor, och kan serveras på buffé eller som huvudrätt. Du får också förslag på en god linssallad att servera till köttet.
Quiche Lorraine är en klassisk paj med tärningar av ost och rökt sidfläsk. Tillaga den i förväg, och servera med en enkel sallad till.
Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel.
Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill laga engelsk rostbiff, dv s rostbiff som är näst intill genomstekt och bara lätt rosa i mitten. Du kan servera den varm eller kall. Kall rostbiff är jättebra bjudmat på buffé, och vill du göra den extra festlig kan du servera den som rulader med fyllning. På bilden ser du en rostbiffsrulad på kall rostbiff. Den är fylld med en kräm på fäskost och solroskärnor.
Kalvsylta serveras som varmrätt med rödbetor och kokt potatis. Och vad vore julbordet utan hemgjord kalvsylta? Här får du lära dig hur man gör den själv.
Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven.
Här får du lära dig hur man gör en ugnsbakad stor julskinka med ben. Låt inte skinkan stå länge i rumstemperatur utan skär upp efter hand till julbordet.
En läcker liten förrätt som du snabbt slänger ihop av lufttorkad skinka och sockerärter. Passar också bra att servera på försommarbuffé.
Dessa enkla skinkrullar med ärtskott och mango chutney kan serveras som förrätt, mingelmat eller på buffé.