Pumpapizza med lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel. 

Ingredienser

12 buffébitar

300 g lufttorkad skinka, skivad

Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning:
2 dl pizzasås
1 msk rapsolja
3 äpplen skivade
300 g matpumpa skivad
1 purjolök strimlad
75 g parmesanost, hyvlad
1 kruka färsk basilika

Gör så här

Blanda jäst, vatten, olja och vetemjöl till en deg och jäs 30 minuter. Värm ugnen till 200°.

Fräs äpple, pumpa och purjolök i olja.

Forma degen till 2 stora eller flera små pizzabottnar. Bred på pizzasås och lägg på grönsakerna. Grädda i ugn ca 10 minuter.

Lägg på skinka och parmesan och värm till osten har smält. Toppa med hela basilikablad.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top