Här bjuder vi på receptet till en lättlagad förrätt eller mingelrätt gjord på kokt, rimmad skinka. Perfekt om du har julskinka över!

Här bjuder vi på receptet till en lättlagad förrätt eller mingelrätt gjord på kokt, rimmad skinka. Perfekt om du har julskinka över!
10 portioner
350 g skinka, kokt rimmad
1½ dl consommé
½ dl sherry
4 blad gelatin
2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk timjan
2 msk vatten
Till garnering:
10 skivor lufttorkad skinka
Värm ugnen till 125º. Lägg den lufttorkade skinkan på galler och låt torka ca 1 timme i ugn. Öppna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ångan.
Mixa kokt, rimmad skinka grovt. Blanda med grädde, kryddor och vatten till en smet.
Blötlägg gelatin i vatten 10 minuter. Blanda samman consommé och sherry. Värm lite av blandningen och smält gelatinbladen i den. Vänd ner consommé, sherry och gelatin i skinksmeten och blanda väl. Häll blandningen i snapsglas och ställ dem kallt 1 timme.
Servering:
Garnera med en torkad skinkskiva i varje glas.