Färsk, strimlad skinka är en användbar ingrediens. Här gör vi en läcker safaripanna av skinkan och serverar med ris, grönsaker och andra tillbehör. Servera som en trevlig plockmiddag à la tacobuffé.

Färsk, strimlad skinka är en användbar ingrediens. Här gör vi en läcker safaripanna av skinkan och serverar med ris, grönsaker och andra tillbehör. Servera som en trevlig plockmiddag à la tacobuffé.
4 portioner
500 g grisbog eller färsk skinka, strimlad
1 dl tomatjuice
1 dl köttbuljong
2 krm ingefära, malen
2 krm svartpeppar, grovmalen
2 krm kardemumma
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk soja
1 gul lök, hackad
½ purjolök, skivad
1 msk majsstärkelse + vatten
salt och malen svartpeppar
Tillbehör:
ris
ärter, majs och paprikablandning
kokosflingor
mango chutney
ananasringar
gräddfil
Koka upp tomatjuice och buljong med kryddor, salt och soja. Tillsätt kött, lök och purjo. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 15 minuter.
Förbered tillbehören.
Red grytan med majsstärkelse utrört i vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Servera grytan genast med ris och tillbehör.