Rostas är en mör styckningsdetalj som inte behöver så lång tillagningstid. Tillsammans med färsk pasta blir den här lyxig även om den är snabblagad.

Rostas är en mör styckningsdetalj som inte behöver så lång tillagningstid. Tillsammans med färsk pasta blir den här lyxig även om den är snabblagad.
4 portioner
500 g rostas, tärnad 1,5 x 1,5 cm
2 msk rosépeppar, krossad
2 msk smör
salt och vitpeppar
500 g färsk pasta
salt
150 g ädelost
2 dl lätt creme fraiche
200 g färsk spenat
1 moget päron, klyftat
Krydda köttet med salt och peppar, och rulla det i rosépeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet på medelvärme ca 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Mosa ⅔ av osten med creme fraiche.
Servering:
Blanda samman ostblandningen med pastan och vänd ner spenat, päron och biff. Smula över resten av osten. Servera genast.
Macka med rökt lantskinka, ädelostkräm, päron och nötter
Senapsgriljerad julskinka med grönkål, mandel och päron
Tartar på kalvinnanlår med semitorkade oliver, koriander och päron
Senapsfylld lövbiff med pasta och grönsaksröra