Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel.

Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel.
12 buffébitar
300 g lufttorkad skinka, skivad
Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
2 dl pizzasås
1 msk rapsolja
3 äpplen skivade
300 g matpumpa skivad
1 purjolök strimlad
75 g parmesanost, hyvlad
1 kruka färsk basilika
Blanda jäst, vatten, olja och vetemjöl till en deg och jäs 30 minuter. Värm ugnen till 200°.
Fräs äpple, pumpa och purjolök i olja.
Forma degen till 2 stora eller flera små pizzabottnar. Bred på pizzasås och lägg på grönsakerna. Grädda i ugn ca 10 minuter.
Lägg på skinka och parmesan och värm till osten har smält. Toppa med hela basilikablad.