
Lammfrikassé med kantareller och purjolök
Ingredienser
4 portioner
500 g lammbog, tärnad 2,5 x 2,5 cm
4 schalottenlökar, klyftade
1 msk smör
vatten
salt och malen vitpeppar
Frikassésås:
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 ½ dl lammbuljong
1 dl grädde
2 msk pressad citronsaft
salt och malen vitpeppar
Till servering:
kokt ris
250 g kantareller, i stora bitar
2 msk smör
1 dm purjolök, finstrimlad
färsk oregano och rosmarin
Gör så här
Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt köttet och häll på vatten så det täcker. Krydda med salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 1 timme eller tills köttet är mört. Ta upp lök och kött. Sila buljongen, häll tillbaka i en ren kastrull och koka ihop till 1 ½ dl.
Frikassésås:
Smält smöret i en liten kastrull och rör ner mjöl. Späd lite i taget med varm buljong och sedan med grädde. Rör om, koka upp sänk värmen till låg. Låt såsen sjuda 3−5 minuter. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Stek svamp i smör och lägg ner.
Lägg kantarellerna i kall stekpanna, hetta upp och låt vätskan koka bort. Tillsätt smöret och stek svampen.
Servering:
Vänd ner den stekta svampen i såsen. Tillsätt purjolök, lök och kött och låt allt bli varmt. Garnera med örter och servera med ris.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Lammfrikassé med örtsmak
Ölbräserad gryta med kantareller
Fläskkotletter med ugnsbakad purjolök, apelsindressing och hasselnötter
Senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök




