
Grillad grissida och filé med ugnsbakad mandelpotatis och grön pesto
Ingredienser
4 portioner
300 g färskt sidfläsk med svål, i 4 bitar, ca 3 cm tjock
300 g fläskfilé, skivad
salt och vitpeppar
Ugnsbakad mandelpotatis:
750 g små mandelpotatisar med skal
2 rödlökar, klyftade
4 kvistar färsk rosmarin, repade
4 kvistar färsk timjan,repade
1 msk olivolja
flingsalt och grovmalen svartpeppar
Till servering:
4 msk pesto
Gör så här
Snitta svålen på sidfläsket och krydda det och filén med salt och peppar.
Ugnsbakad mandelpotatis:
Värm ugnen till 200°. Tvätta potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med löken. Strö över rosmarin och timjan. Ringla över olja. Stek i ugn ca 30 minuter. Vänd någon gång under tiden. Krydda med salt och peppar.
Grilla fläsket ca 7 minuter per sida på grill eller i panna. Grilla filéskivorna ca 2 minuter per sida.
Servering:
Skär sidfläsket i 4 kuber. Lägg upp en kub per portion, en filéskiva per portion och fördela mandelpotatisen. Servera med pesto.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Bakad grissida med sofrito och grillad sallad
Grillad entrecote med tomatillosalsa, ugnsbakad vitlök, grillad bakpotatis och persiljecreme
Ugnsbakad och grillad fläsksida med broccoli och primörer
Filéspett med rostad paprikasallad, grillad bakpotatis och grillad lime
Grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser




