
Fläsksida i ugn med potatis på bagarhustruns vis
Ingredienser
4 port
1 kg färsk fläsksida med svål
Potatis på bagarhustruns vis:
1 kg potatis, i tunna skivor
500 g gul lök, i tunna skivor
4 lagerblad
4 timjankvistar
5 dl vitt vin
3 dl vatten
100 g smör + lite till stekning
salt
Till servering:
grönsallad
Gör så här
Värm ugnen till 150°. Snitta fläsksidan i svålen och krydda med salt. Lägg den med svålsidan neråt i en ugnsform. Ställ in i ugnen och stek 1 ½ timme. Vänd och stek ytterligare 1 ½ timme, tills fläsket är helt mört och svålen är frasig.
Potatis på bagarhustruns vis:
Höj ungstemperaturen till 175°. Stek löken gyllene i smör tillsammans med lagerblad och timjan. Varva potatis och lök i en ugnssäker form. Häll på vitt vin och vatten. Hyvla över smöret och baka potatisen i ugnen tills allt är mjukt, ca 45 minuter.
Skär upp fläsksidan i lämpliga bitar och servera med potatisen och grönsallad.
Recepten publiceras i samarbete med Tommy Myllymäki och Expressens matmagasin Mitt kök
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Ugnsbakad och grillad fläsksida med broccoli och primörer
Halla gårds knapriga fläsksida med svål
Långtidsgrillad, rimmad fläsksida med äppelsallad och plommonsås
Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole
Fläsksida med jamaikansk krydda, rotfruktspommes och aioli
Rosmarindoftande fläsksida med plommon, fänkål och svart vitlökskräm




