Kalvlever och sidfläsk är goda kamrater i många olika rätter. Här toppar de en fräsch sallad, som passar fint såväl till lunch som till kvällsmål.

Kalvlever och sidfläsk är goda kamrater i många olika rätter. Här toppar de en fräsch sallad, som passar fint såväl till lunch som till kvällsmål.
4 portioner
400 g kalvlever, strimlad
1 ½ msk smör
100 g rimmat sidfläsk, tärnat
Bondsallad:
100 g späda sallatsblad
2 färska rödbetor, grovrivna
2 morötter, grovrivna
½ gurka, skivad
20 körsbärstomater, halverade
2 msk kapris
½ dl solrosfrön, rostade
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk hallonvinäger
1 msk vatten
salt och vitpeppar
1 tsk dijonsenap
Dressing:
Blanda samman olja, vinäger, vatten och kryddor. Ställ svalt till servering.
Stek levern i smör. Stek sidfläsket i sitt eget fett och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg sallatsblad i botten av ett serveringsfat, därefter rödbetor, morötter och gurka. Lägg på lever och fläsk och toppa med tomater, kapris och solrosfrön.
Skeda över dressingen före servering.
Rårakor med stekt sidfläsk
Bondsallad med rökt lammstek som tapas
Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs
Gratäng med krispigt sidfläsk, fänkål och burrata
Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon
Revbensspjäll och sidfläsk med potatissallad och ramslökskräm