Pluggdax – från Kristianstad till Uppsala

Efter lite mer än ett år på Råbro är det snart dax för mig att flytta till Uppsala för studier på husdjursagronomlinjen. Det känns väldigt tråkigt att lämna min underbara arbetsplats, men det känns som om jag behöver utveckla allt jag har lärt mig. Detta gör jag alltså med väldigt kluvna känslor. Jag är glad för att jag tar nästa steg, samtidigt som jag vet att jag kommer sakna Råbro och alla grisarna något enormt.

Så som sagt, nu är det dags för agronomstudier inom husdjur. Det är en utbildning som är 4,5 år och inriktar sig på djurproduktion.

Jag måste rekomendera alla som är intresserade av denna linjen att först jobba ett år så man kan få känna på och lära sig hur det funkar. Att kunna utveckla allt man har lärt sig och sätta det i perspektiv till studierna kommer nog att hjälpa mig mycket. Men framförallt har jobbet byggt upp mitt intresse och öppnat mina ögon för den svenska grisproduktionen.

Så jag vill avsluta med att säga att köp svenskt kött så att unga entusiastiska tjejer som mig har en framtid inom lantbruket i Sverige.

Jag vill tacka världens bästa chef, Henrik Åkesson, för allt han lärt mig, för att han ställt upp för mig i alla lägen och pushat mig till nästa nivå. Efter 30 år i branschen har han haft svar på alla mina frågor och fört intressanta diskussioner som fått mig väldigt intresserad av den svenska djurhållningen.

Men framförallt har jobbet byggt upp mitt intresse och öppnat mina ögon för den svenska grisproduktionen.

Jag vill också tacka min läromästare, Malin Söderman, som har jobbat på Råbro i nio år och kan allt och lite till om grisarna och hur de ska skötas på bästa sätt. Ni har fungerat som min familj och kommer alltid att vara mina förebilder. Jag hoppas att fler unga nyfikna tjejer som jag får lika bra kollegor som mig.

Så jag vill avsluta med att säga att köp svenskt kött så att unga entusiastiska tjejer som mig har en framtid inom lantbruket i Sverige.

Rulla till toppen