Säsongen för mys med nära och kära är här! När vintermörkret lägger sig i advent längtar man efter värme, god mat och gemenskap. Adventstiden är en av årets mest stämningsfulla perioder då man ses på glöggfika med olika tillbehör. Här har vi samlat recepten på våra godaste glöggsnittar, givetvis med svenskt kött.
Matiga snittar till glögg
Ofta fikar man med juliga kakor och bullar på advent, men det är många som gärna vill ha en variation till det söta. Då passar det extra bra att göra olika varianter av juliga snittar. Julkorv, leverpastej eller sylta passar väldigt bra i olika varianter och kan serveras med andra juliga tillbehör.
Snittar eller smörgåsar med julskinka
Julskinkan är år efter år favoriten på julbordet och vid andra måltider runt jul. Skinkmacka är jättegott, men skinka går faktiskt att variera väldigt mycket, exempelvis kan man göra en julig skinkröra och servera till kex eller vört. Smakkompisar som passar bra till julskinka är starka ostar, äpple, senap eller kål i olika former.
» Här hittar du fler tips med svenskt kött till glöggminglet eller adventsmyset








