Servera den här mustiga grytan med nudlar. Det här är en snabblagad rätt som passar perfekt till fredagsmyset.

Servera den här mustiga grytan med nudlar. Det här är en snabblagad rätt som passar perfekt till fredagsmyset.
4 portioner
500 g lövbiff, finstrimlad
3 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk mango chutney
2 röda paprikor, strimlade
salt
1 msk potatisstärkelse
225 g bambuskott, avrunna
Marinad:
1 msk kinesisk soja
1 dl kraftig köttbuljong
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
Till servering:
äggnudlar
Blanda samman soja, buljong, lök, vitlök och kryddor till marinaden i en skål. Lägg i köttet och blanda väl.
Koka upp juicen och lägg i kött och marinad, lite i taget så det kokar hela tiden. Tillsätt mango chutney och paprika. Salta, koka upp, sänk värmen och sjud 20 minuter.
Red av med potatisstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud 3 minuter. Vänd ner bambuskotten. Hetta upp före servering.
Servera grytan med nudlar.