Världens kök: Tex mex

Beef Neck-tacos med toppings

Halsen på nötkreaturet sitter ovanför högreven. Köttet från halsen blir godast om det tillagas på ben. Mycket går bort och det plockade köttet från 2 kg råvara blir lagom till 4 personer. Först ska köttet tillagas i ugn på låg värme 5 − 6 timmar och sedan ligga i spad över natten, så här krävs en smula planering. Jalapeños och tomatillos hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Ersätt annars med någon annan typ av chili eller vanliga gröna tomater.

Läs mer

Fajitas på marinerad mellangärde

Nu hittar vi flankstek nästan i alla livsmedelsbutiker, och det har blivit dags att pröva en liknande styckningsdetalj, mellangärde. Den styckas ut efter amerikansk modell, där den kallas skirt steak. Den har blivit populär att grilla, men passar även som fyllning i fajitas. Hittar du inte mellangärde, använd flankstek, men då behöver du öka på tillagningstiden. 

Läs mer

Eldfängd gris från Santa Fé

En snabblagad och kryddig rätt. Marineringen kan du göra i god tid, sedan har du middagen på bordet inom 15 minuter. Den här rätten gjord på färsk skinka, som ibland säljs under namnet skinkschnitzel. 

Läs mer

Mex Burger

En hamburgare med tex mex-inspiration. Ost, paprika, tacosås och mosad avokado sätter smak på burgaren. 

Läs mer

Fajitas

Fajitas är tex mex-mat när den är som bäst, kött, grönsaker och en krämig sås som fyllning i tortillabröd. 

Läs mer

”Chili con karré” med garbanzoquesedillas

En härlig chili på fläskkarré som serveras med quesadillas med rejäl fyllning och läckra tillbehör som majs och selleri. Såväl chilin som fyllningen till quesadillas kan du göra klara i förväg. Perfekt till fredagsmyset! 

Läs mer
Scroll to Top