
Mackor


Baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök
Dessa baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök är god och lyxig sportlovsmat som passar fint att ta med sig ut på picknick.

Smörrebröd med fläskfilé, ärtpuré och salta mandlar
Det danska smörrebrödet är en hel måltid i form av en macka. Servera den som lunch eller kvällsmål. Här serveras den danska klassikern smörrebröd med fläskfilé, ärtpuré och salta mandlar.

Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost
Cuban sandwich, eller cubano, är en klassisk grillad macka från Florida. I denna Cuban sandwich med fläskkarré, tomat och ost har skinkan blivit uppgraderad med grillad fläskkarré.

Julsmörrebröd julkorv, äpple, rödkål och senapscreme
Dessa julsmörrebröd julkorv, äpple, rödkål och senapscreme är perfekta att bjuda på till glöggfikat eller glöggminglet.

Macka med fläskstek, rödkål och äpple
För dig som tar dina mackor på största allvar kommer här ett recept på en riktig gourmet-macka med fläskstek, rödkål och äpple som är fullproppad av smak!

Grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp
En macka kan vara snabb och enkel eller en riktigt smakupplevelse – som denna godmacka på grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp.

Bruschetta med lever, örtsallad och parmesan
Lever är så mycket mer än bara leverpastej på mackan. Prova denna bruschetta med lever, örtsallad och parmesan!

Sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs
Till sommarens grillning passar det utmärkt med en läcker och smakrik macka – som denna sandwich med grillat sidfläsk, kimchi och sesammajonnäs.

Gözleme med två olika fyllningar
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Grillad focaccia med gulärtshummus och grillrester
Grillad focaccia på grillrester med tomat, zucchini, koriander och riven ost samt syrad kål och gulärtshummus.

Hackat innanlår med syltad kålrabbi och emulsion på dragon
Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.