Tapas med sidfläsk på svamp- och potatisbulle | Svenskt Kött

Tapas med sidfläsk på svamp- och potatisbulle

Varför inte prova svenska tapas med sidfläsk på svamp- och potatisbulle. Det här är enkla och smakrika tapas som passar vint att servera på buffé eller som förplock.

Ingredienser

10 portioner

200 g rökt sidfläsk i bit
½ gul lök, finhackad
100 g färsk svamp, hackad
2 msk smör
500 g potatis kokt
1 ägg
1 ½ msk vetemjöl
salt och vitpeppar
2 dl ströbröd

Gör så här

Fräs lök och svamp i hälften av smöret och låt svalna något.

Pressa potatisen och blanda med ägg och mjöl. Tillsätt svampblandningen och eventuellt mer mjöl tills konsistensen är tillräckligt fast. Krydda med salt och peppar.

Forma minibullar och vänd dem i ströbröd. Stek dem i resten av smöret tills de fått gyllenbrun färg och låt dem svalna något.

Skär små skivor av fläsket och stek. Låt rinna av på hushållspapper och lägg köttet på bullarna.

FLER RECEPT

Rulla till toppen