Mozzarellakassler på purjolöksbädd med rödvinssky

Ingredienser

4 portioner

12 tunna skivor kassler, á 30 g
1 gul lök, hackad
½ purjolök, strimlad
1 msk rapsolja
2 dl krossade tomater
salt och malen vitpeppar
4 skivor mozzarella á 20 g

Rödvinssky:
1 dl rött vin
3 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
3 msk mörk maizenaredning

Till servering:
ris eller pasta

Gör så här

Värm ugnen till 200º. Krydda köttet med malen vitpeppar. Fräs lök och purjolök i olja, tillsätt tomater och krydda med salt och peppar.

Lägg fräset portionsvis i en ugnssäker form. Lägg på 3 skivor kassler och täck med en skiva mozzarella på varje portion. Gratinera i ugn 10 minuter.

Rödvinssky:
Koka upp vin, buljong och tomatpuré. Red med majsstärkelse utrört i vatten, och ge såsen ett uppkok före servering. 

Servering:
Lägg upp varje kasslerportion på en varm tallrik. Dekorera med oliver och basilika. Servera med ris eller pasta. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT