Till nystekta lammfärsbiffar passar det bra med två sorters betor, svängda i smör, och en syrlig yoghurtsås med fetaost och mynta.

Till nystekta lammfärsbiffar passar det bra med två sorters betor, svängda i smör, och en syrlig yoghurtsås med fetaost och mynta.
4 portioner
500 g lammfärs
salt och malen vitpeppar
färsk timjan, repad
neutral olja till stekning
Smörsvängda betor:
250 g rödbetor
250 g polkabetor
salt
1 msk smör
1 tsk torkad timjan
½ tsk salt
Kall fetaostsås:
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
½ dl hackad färsk mynta
salt och malen svartpeppar
Forma biffar av färsen, krydda dem med salt och peppar.
Smörsvängda betor:
Tvätta betorna och ta av eventuell blast. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i varsin kastrull (det kan ta allt mellan 20 och 40 minuter). Häll av vattnet och låt dem svalna något. Skala dem genom att trycka bort skalen. Skär betorna i mindre bitar. Smält smör i två kastruller, slunga betorna i smöret, tillsätt timjan och salt.
Fetaostsås:
Smula sönder osten och blanda samman med yoghurt. Tillsätt mynta, salt och peppar. Smaka av och justera kryddningen.
Servering:
Hetta upp en stekpanna med olja och lite timjan. Stek biffarna på medelhög värme, cirka tre minuter på varje sida. Servera de nystekta biffarna med betorna och såsen.
Lammrostbiff med smörsvängda betor, sky och getost
Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Fetaostfyllda lammfärsbiffar med citronyoghurt