Lammfärsbiff i brioche-hamburgerbröd

Lammfärs har mycket smak i sig, så snåla inte med kryddorna när du lagar till den. Här gör vi en färsbiff att lägga i rostat hamburgerbröd. En läcker och snabblagad macka när du har ont om tid men ändå vill äta riktigt gott. 

Ingredienser

1 portion

Färsbiff:
125 g lammfärs
salt och malen svartpeppar
2 msk basilika, färsk hackad
3 syltlökar, hackade
2 msk tjock yoghurt
2 tsk smör

Till servering:
1 bricohe-hamburgerbröd
1 tsk olivolja
½ vitlöksklyfta, pressad
1 ägg, stekt eller pocherat
5 rucolablad
3 tomatskivor

Gör så här

Arbeta samman alla ingredienser till färsbiffen.

Dela hamburgerbrödet och rosta eller grilla snittytan. Blanda samman olja och vitlök och pensla ena sidan på brödet.

Stek biffen i smör, 2−3 minuter på var sida.

Lägg rucola och tomatskivor på brödskivan. Placera biff, ägg och resterande bröd ovanpå. Servera genast. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top