
Krispig blodpudding i ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing
Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.
Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.
En lyxig och spännande variant på fredagens tacos? Testa att byta köttfärsen mot grillat hjärta, salsa roja och salsa baja
Har du testat KFB, alltså Koreanskt friterad bräss? Servera den i en bowl med picklad rättika, kimchi jordnötter och ris.
Blodpuddingsfritters är en kul och annorlunda vairant på blodpudding. Servera med Keso-slaw och doppa i lingonketchup. Passar som småplock!
Fegato alla Veneziana är en rustik italiensk husmansrätt där man steker lever i skivor med smör, vin, lök och citron servera med pressad potatis.
Vill du veta hemligheten bakom en riktigt mustig Ragù Bolognese? Ha i fint tärnad lever i såsen och koka länge! Servera med en riktigt god pasta som exempelvis pappardelle.
En spännande variant på våfflor är blodvåfflor! Så goda med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen till. Att ha lite blod i våffelsmeten är både resursklokt och ger en näringsboost til rätten.
Är du sugen på annorlunda och nyttigare tacos? Dessa tacos med lever och paprikasalsa är ett spännande inslag på fredagsmyset.
Lever är så mycket mer än bara leverpastej på mackan. Prova denna bruschetta med lever, örtsallad och parmesan!
Prova något annorlunda – som dessa härliga grillspett med sommargrönsaker, lever och fläskfilé.
Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.
Det blir allt mer vanligt med att ta tillvara på alla delar av ett djur. Då kommer gamla recept till heders igen, som till exempel kokt tunga. Här får den trendig inramning av smörfräst spenat och persiljekryddat potatismos.