Nu kommer tredje säsongen av Köttpodden

Den uppskattade Köttpodden fortsätter med en tredje säsong. Först ut är matdrottningen Christina Möller som bland annat berättar vilka råvaror du bara måste ha hemma.

– Vi på Svenskt Kött är glada över att kunna fortsätta med Köttpodden. Poddens format passar våra målgrupper bra med sin enkelhet och tillgänglighet. Vi har redan en stadig följarskara och hoppas att kunna nå ännu fler under säsong tre, säger Elisabet Qvarford, vd för Svenskt Kött som har en bakgrund som radiojournalist på Sveriges Radios Ekoredaktion.

I säsongens första avsnitt träffar Elisabet matdrottningen Christina Möller. Vi pratar om den stundande Korvfestivalen som är ett sätt att lyfta en stundtals föraktad maträtt in i finrummet.  Och att vi borde återinföra den klassiska söndagssteken samt vilka råvaror du bara måste ha hemma i kylen. Vi får också höra historien bakom den klassiska köttermometern.

Kommande gäster i säsong tre är bland andra Johan Åkerberg, kocken som driver Holy Smoke, Magnus Därth, vd på Kött och Charkföretagen och Lovisa Sterner från Ungdomsbarometern. Matinfluencern Johan (Matgeek) Hedberg och professorn i livsmedelshygien Marie-Louise Danielsson-Tham kommer också till Köttpodden.

Här kan du lyssna på Köttpodden och nya avsnitt släpps på torsdagar

Köttpodden är Svenskt Kötts podcast där Svenskt Kötts vd Elisabet Qvarford pratar kött med en ny gäst för varje avsnitt. Gästerna har på ett eller annat sätt kopplingar till kött och livsmedelsbranschen och en fördjupad kunskap om uppfödning, styckningsdetaljer eller tillagning. Plus en massa annat som hör köttet till. Tidigare säsonger har bjudit på samtal med Johan JureskogAnn-Helen Meyer von BremenMärta JansdotterArdalan Shekarabi och Edward Blom för att nämna några.

Aktuellt

Spenatsoppa med skinkrester

Ta vara på julens rester

Ta vara på julens rester och omvandla skinka, köttbullar och korv till nya rätter med hjälp av smarta tips och både goda och festliga recept.

Scroll to Top