Köttpodden med Johan Jureskog

31 mars 2017

I första avsnittet får vi möta matprofilen och köttkocken Johan Jureskog. Han berättar att det godaste köttet han ätit kom från tjuren Ferdinand och att tjurpenis är det äckligaste. Johan avslöjar hur du steker och serverar en perfekt entrecote. Samt berättar om sin hemliga dröm, vad han ska bli när han blir stor…

Elisabet och Johan pratar i podden om surstek, en svensk traditionell rätt. Surstek tillagas genom att man täcker en köttbit lämplig för stek, exempelvis fransyska, med en marinad bestående av öl eller svagdricka, ättiksprit, skivad lök och morötter, pepparkorn, enbär och lagerblad. Sedan ska köttet marineras i 3–4 dagar. När det har marinerat klart ska steken bräseras.

Johan berättar också i avsnittet om sin goda köttfärssås, här hittar du receptet.

Du kan också följa och lyssna på Köttpodden via iTunes, Acast eller RSS.

Rulla till toppen