Dags för korvfest i helgen!

Så var det dags för korvfest igen! 10-11 mars är det korvfestival på Nackastrandsmässan i Stockholm. Och självklart blir det mycket svensk korv.

Det är fjärde gången som korvfestivalen arrangeras för alla korvälskare. Förutom att smaka en massa god korv, kan du bland annat gå på korvskola, göra egen korv och höra korvprofiler berätta om deras egen produktion.

På plats finns flera charkuterier som har märket Kött från Sverige.

Sorunda korvfabrik blev Årets korvprofil 2016 och kommer att intervjuas på scen i år igen – inför presentationen av 2018 års korvprofil.

Ett annat märkesföretag är Stensåkra vars ägare Birgitta Starck blev årets korvprofil 2013!

Slaktarkorv, som har ett unikt koncept då man gör korv på hela djuret, är också svenskmärkt.

Svenskmärkta Siljan chark har sin charkuterifabrik i Mora och slakteriet ligger i Ickholmen i Rättvik. Företaget som har cirka 100 anställda ägs av lokala lantbrukare och några anställda. Älska Lokalt (lokala investerare) äger 14 procent och resterande 39 procent ägs av HK Scan.

Företaget har precis fått en ny tf VD. Det är ekonomichefen Jan Matssson klivit in.

Svenskt Kött på Krovfestivalen

På lördagen 15.45 kommer Svenskt Kötts VD Elisabet Qvarford att prata märkning tillsammans med Gunnela Ståhle från Vi konsumenter och Åsa Domeij från Axfood.

Svenskt Kött kommer finnas på plats i monter A7 tillsammans med LRF och Svenskmärkning. Här kan du testa lyckan i Korvhjulet eller prata om varför det är bra med svenskt kött i korven. Köp biljetter här så ses vi där!

Datum & öppettider

Lördag 10 mars kl: 10–18
Söndag 11 mars kl: 10–16

Plats

Nacka Strandsmässan, Stockholm

Aktuellt

Hösten är lammsäsong

Hösten är lammsäsong

Undrar du varför hösten är lammsäsong? Borde man inte kunna äta svenskt lamm året runt? Jo visst kan man det men hösten är den traditionellt stora lammsäsongen eftersom lammen varit ute hela sommaren och betat.

Biff

Näringen glöms bort

Det pratas ofta om att ta bort kött ur kosten för klimatets skull men i det resonemanget glöms näringen bort. Kött är nämligen väldigt näringsrikt.

Scroll to Top