En snabblagad och kryddig rätt. Marineringen kan du göra i god tid, sedan har du middagen på bordet inom 15 minuter. Den här rätten gjord på färsk skinka, som ibland säljs under namnet skinkschnitzel.

En snabblagad och kryddig rätt. Marineringen kan du göra i god tid, sedan har du middagen på bordet inom 15 minuter. Den här rätten gjord på färsk skinka, som ibland säljs under namnet skinkschnitzel.
4 portioner
500 g färsk skinka, i skivor
½ msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
350 g fasta plommon (6 st), i bitar
1 msk finhackad färsk koriander
Till servering:
gräddfil
cous cous
marinerade gröna bönor
Vänd köttet i chipotlepasta och olja. Låt marinera i 2 timmar.
Krydda med salt och peppar och stek köttet 3 minuter per sida. Blanda ner plommon och strö över koriander.
Servera med gräddfil, cous cous och bönor.
Tips:
Plommon kan bytas ut mot päron och koriander kan ersättas med persilja.