
Röka


Cola-Yaki Burnt Ends
Servera i Cola-Yaki burnt ends i baguette med sesam slaw, picklad rödlök och hot sauce.

St Louis revben med aprikos- och jalapeñoglaze
St Louis-revben med aprikos och jalapeñoglaze är det perfekta långkoket för lata sommardagar.

Entrecote reversed sear med chimichurri och friterad krossad potatis
Testa att laga entrecote reversed sear i röken. Servera med chimichurri och friterad smashed potatoes så har du en lyxig middag att bjuda på.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Pulled pork i smoker
Pulled pork blev trendigt för ett par år sen men har du testat att göra det i smoker på äkta amerikanskt BBQ-vis?

St Louis revben med chili och vinägerglaze
Dessa St Louis revben med chili och vinägerglaze tar sin lilla tid att laga, men det är värt det! Stor del av tiden sköter de sig själva i ugnen och du kan ägna dig åt tillbehören eller något annat.

Grillrökt lammkorv med getostkräm, grillad broccoli och endive
Grillrökt hemlagad lammkorv som serveras med getostkräm, grillad och råmarinerad broccoli, samt endive

Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker
En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.

Burned rib tips med bryssel- och fänkålslaw och aji amarillodip
Broskkam är en styckningsdetalj som man får när man styckar ut St Louis-revben, i USA kallas den rib tips. Broskkammen är, som namnet anger, en detalj med en del brosk, så köp ungefär 250 g per person eftersom ben och brosk går bort efter tillagning.

St Louis-revben med dry rub och jalapenopotatissallad och dipp
St Louis-styckningen kommer från USA, där man gärna styckar ut den här detaljen med mycket kött på varje ben. Tre timmar tar grillning eller rökning, så samla vännerna kring grillen och passa på att umgås under tiden. Receptet på rubben blir en stor sats, så den kan du även använda till andra rätter. När St Louis-revbenen styckas ut får man samtidigt den styckningsdetalj som kallas broskkam.

Helgrillad entrecotekärna med smak av fänkål och koriander
Entrecotekärna är den runda muskeln i mitten av entrecoten. En hel entrecotekärna väger ca 1 kg och räcker till 6 personer.