Spröda majsplättar blir en god sommarlunch tillsammans med söta, solmogna tomater och skinka.

Spröda majsplättar blir en god sommarlunch tillsammans med söta, solmogna tomater och skinka.
4 portioner
200 g rökt skinka, tärnad ½ x ½ cm
8 körsbärstomater, halverade
4 träspett
Majsplättar:
200 g majskorn
2 ägg
2 msk vetemjöl
200 g rökt skinka, fintärnad
½ röd paprika, fintärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk hackad persilja
2 ½ dl corn flakes
salt och svartpeppar
olja till stekning
Majsplättar:
Häll av spadet från majsen och mosa eller mixa hälften. Lägg majsmoset i en bunke, knäck i äggen, rör ned mjöl och resterande majskorn. Blanda ner skinka, paprika, vitlök, persilja och corn flakes. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp olja i en teflonpanna, klicka ut plättar och stek på medelstark värme ca 3 minuter per sida. Lägg plättarna i högar portionsvis.
Servering:
Varva skinka och tomater på spett och stick ned ett spett i varje plätthög.