Spröda majsplättar blir en god sommarlunch tillsammans med söta, solmogna tomater och skinka.

Spröda majsplättar blir en god sommarlunch tillsammans med söta, solmogna tomater och skinka.
4 portioner
200 g rökt skinka, tärnad ½ x ½ cm
8 körsbärstomater, halverade
4 träspett
Majsplättar:
200 g majskorn
2 ägg
2 msk vetemjöl
200 g rökt skinka, fintärnad
½ röd paprika, fintärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk hackad persilja
2 ½ dl corn flakes
salt och svartpeppar
olja till stekning
Majsplättar:
Häll av spadet från majsen och mosa eller mixa hälften. Lägg majsmoset i en bunke, knäck i äggen, rör ned mjöl och resterande majskorn. Blanda ner skinka, paprika, vitlök, persilja och corn flakes. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp olja i en teflonpanna, klicka ut plättar och stek på medelstark värme ca 3 minuter per sida. Lägg plättarna i högar portionsvis.
Servering:
Varva skinka och tomater på spett och stick ned ett spett i varje plätthög.
Lövbiff på spett med röd currysoppa och glasnudlar
Grillade mexikanska revbensspjäll på spett
Skinkspett spett med pärlcouscous och harissadressing
Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka
Grillad secreto med couscous och tomat- och fänkålschutney
Knaperstekt bacon med bakad tomat, syltad pumpa samt äggdip