Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till.

Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till.
4 portioner
500 g nötfärs
3 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 gul lök, hackad
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g fetaost, smulad
100 g bladspenat, fryst
1 paket cannelonirör
3 dl crème fraiche
1 dl grevéost, riven
Till servering:
grönsallad
Värm ugnen till 200º.
Koka upp tomater, vatten, lök och kryddor. Rör ner färsen, lite i taget. koka upp, sänk värmen och sjud ca 15 minuter tills vätskan kokat in. Låt svalna.
Tillsätt spenat och fetaost. Lägg färsen i spritspåse eller plastpåse och fyll cannelonirören.
Packa rören tätt i en ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med ost och täck cannelonin. Gratinera ca 30 minuter.
Servera cannellonin med grönsallad.
Krispiga fläskköttbullar med bakade morötter, tomater och fetaost
Grekisk lasagne med nötfärs och fetaost
Pepparstekt karré med potatis-fetaost-auberginegratäng och ingefärssyltad muscatpumpa
Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås