Chilistek av lamm

Lammkött tillagat på benet är något av det godaste som finns. Här kommer en läcker lammstek med heta kryddor. Förbered gärna genom att marinera köttet redan dagen innan.  

Ingredienser

8 portioner

1 lammstek med ben, ca 2 kg

Chilipasta:
12 vitlöksklyftor, skalade
3 röd chili, urkärnade
1 dl citronsaft
½ dl fransk senap
1 ½ tsk salt
1 ½ dl olivolja

Till servering:
potatisgratäng
ugnsbakade tomater

Du behöver också:
köttermometer
smörpapper

Gör så här

Mixa ingredienserna till pastan i matberedare. Gnid in och pensla lammsteken med hälften av blandningen. Marinera kallt i minst 6 timmar.

Värm ugnen till 175°. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in röret på köttermometern i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen till innertemperatur 70°, ca 1 ½ timme. Låt sedan steken vila i smörpapper 15 minuter.

Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor och servera med resten av chilipastan som sås. Gott till är potatisgratäng och ugnsbakade tomater.

FLER RECEPT

Rulla till toppen