Lammkött tillagat på benet är något av det godaste som finns. Här kommer en läcker lammstek med heta kryddor. Förbered gärna genom att marinera köttet redan dagen innan.
Ingredienser
8 portioner
1 lammstek med ben, ca 2 kg
Chilipasta:
12 vitlöksklyftor, skalade
3 röd chili, urkärnade
1 dl citronsaft
½ dl fransk senap
1 ½ tsk salt
1 ½ dl olivolja
Till servering: potatisgratäng ugnsbakade tomater
Du behöver också: köttermometer smörpapper
Gör så här
Mixa ingredienserna till pastan i matberedare. Gnid in och pensla lammsteken med hälften av blandningen. Marinera kallt i minst 6 timmar.
Värm ugnen till 175°. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in röret på köttermometern i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen till innertemperatur 70°, ca 1 ½ timme. Låt sedan steken vila i smörpapper 15 minuter.
Servering: Skär upp köttet i tunna skivor och servera med resten av chilipastan som sås. Gott till är potatisgratäng och ugnsbakade tomater.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!