Ny rapport från Svenskt kött: värderingsförflyttning pågår

Idag lanseras Svenskt kötts Rapport 2015. Den innehåller fakta och artiklar om det mesta som rör svenskt kött, djuruppfödning, hälsa, miljö och klimat. En värderingsförflyttning pågår och efterfrågan på mat med känt ursprung ökar.

– ­Det är tydligt att något har hänt och äntligen håller svenskt kött på att ta den plats som det verkligen förtjänar, menar Maria Forshufvud, vd Svenskt kött.

Rapporten samlar fakta och statistik om det svenska köttet. Om den låga antibiotikaförbrukningen och hur bönder och veterinärer kämpar mot multiresistenta bakterier. Hur vi behöver kor för att hålla det svenska landskapet öppet och hur slakterierna arbetar med kvalitetssortering.

Hittar du mellangärdet?

Rapporten har dessutom ett utvik för att få plats med Svenskt kötts uppdaterade styckningsscheman som guidar till nya köttdetaljer som exempelvis mellangärde på nöt.

Friska djur i Sverige

Svenska kor, grisar och lamm tillhör de friskaste i Europa. Efterfrågan på svenskt kött är starkare än någonsin. Importen minskade under 2014, medan konsumtionen av svenskt kött ökade med tre procent. Det är första gången på många år.

Aktuellt

WWF lanserar ny köttguide

WWF lanserar ny köttguide

Grönt ljus för svenskt kött från djur på naturbeten och ekologisk gris medan allt importerat kött får rött ljus när WWF lanserar ny köttguide.

Höstlov med husmanskost

Höstlov med husmanskost

Nu när det är höstlov passar det riktigt bra med husmanskost. Förutom att den är god och mättande så är den dessutom i säsong på hösten.

Scroll to Top