Köttskola med Mitt Kök: griskött

Kocken Tommy Myllymäki och köttexpert Eric Persson står i köket och pratar griskött. Tommy har förberett en smaskig pulled pork, som han servervar med surdegsbröd ...
Gris styckning

Kocken Tommy Myllymäki och köttexpert Eric Persson står i köket och pratar griskött. Tommy har förberett en smaskig pulled pork, som han servervar med surdegsbröd och surkål.

Eric visar hel färsk skinka, som har många användningsområden. Eric berättar om att grisens framdelskött har ett mer insprängt fett och bakdelsköttet mer utanpåliggande fett. Tänk på att välja en detalj med mycket fett, eftersom fettet sitter i smaken.

Läs mer

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen