
Filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg
I detta recept på filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg får skinkstek marinera i vinäger, soja och vitlök.
Julstek av skinkstek
Sväng ihop en god julstek av skinkstek. Denna ugnsbakta julstek smaksätts med äppeljuice, ingefära, kanel, kryddpeppar.
Kålrotslåda
Kålrotslåda är en klassisk finsk julrätt där man kokar kålrot i spadet från kokt julskinka. Servera till julbordets köttbullar och prinskorv.
Färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing
Dessa färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing är en god rätt att svänga ihop. Servera som förrätt, bufférätt eller drinktilltugg.
Citrusglazeade grillspett med dijonpotatissallad
Citrusglazeade grillspett av färsk skinka med dijonpotatissallad är en fin rätt för sommargrillen.
Oxrulader med fransk potatiskaka
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
Gratäng med julskinkerosor
Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.
Potatissoppa med skinka och grönkål
Denna härliga potatissoppa med skinka och grönkål är perfekt att göra när man vill ta tillvara på julresterna och minska svinnet.
Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm
Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror.
Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön
Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König.
Char sui av skinkrostbiff med mandarinpannkakor och grönsaker
En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.
Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår
En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.
Laga något gott med…
NYA RECEPT

Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor
Denna Pork miso ramen med vitlöksstekta räkor och sojamarinerade äggulor serveras med spänstiga nudlar, krämiga äggulor och söta räkor.

Fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi
Dessa fläskfilémedaljonger med kålpuré och kimchi är en rätt som har hämtat inspiration från det koreanska köket.

Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost
Rosmarinkryddad fläskkotlett med citrondressing, broccoli och ost är en otroligt snabblagad ”piatto unico”.

Nuggets av fläskfilé med örthummus
Dessa nuggets av fläskfilé med örthummus är snabbmat på det sofistikerade, smakfulla och mättande sättet. Planera att köttet ska marinera 1 timme.

Fläskkarré med rotmos och kålsallad
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.

Chili con carne på grisbog med korngryn
Med inspiration från den amerikanska södern hittar du här en variant av klassikern chili con carne på grisbog med korngryn.
våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Flankstek i bit är en god styckningsdetalj att steka i panna. Här serveras en flankstek med rostade rotfrukter och örtig gräddsås.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
UTVALDA RECEPT

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Ugnsbakad lammlägg med långbakad kål och nötter
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.