
Osso buco
Denna Osso buco är ett klassiskt recept från det italienska köket. Här får skivor av kalvlägg får sjuda med grönsaker till en härlig gryta.

Denna Osso buco är ett klassiskt recept från det italienska köket. Här får skivor av kalvlägg får sjuda med grönsaker till en härlig gryta.

Lamm eller får i kål är en husmansklassiker med norskt ursprung. I den här grytan tar man till hals, bog eller bringa med ben och gör ett riktigt långkok.

Har du en lergryta i gömmorna? Eller har du hittat en på loppis? Oxkind passar förträffligt att tillaga i lergryta, eftersom köttet har mycket bindväv och därför passar bra för tillagning på lång tid och i fuktig värme. Låt dig inte avskräckas av tillagningstiden. Du kan göra en massa annat under den tid oxkinden står i ugnen. Här får du också en fin buljong att göra sås av.
En god och välsmakande köttgryta med alla de grönsaker du behöver i själva grytan.
När du kokar i tryckkokare förkortas tillagningstiden avsevärt. Kött som oxkind, som innehåller lite fett och mycket bindväv, kokar på mindre än halva tiden. Här serverar vi oxkinden med potatispuré och rårörda lingon.
Det här är riktig festmat när man är många runt bordet. Receptet är för 10 portioner. Köttet förbereder du dagen före servering, men det är ändå en del pyssel samma dag som rätten ska serveras. Dina gästers beundran kommer att bli din lön för mödan, för det här är riktigt gott!