”Utmärkt svenskt” från ICA

Utmärkt svenskt är ett nytt sortiment av nötkött hos ICA. Det kommer från utvalda gårdar och endast kött från stut, kviga, ungko och ko klassar in. Förpackningarna är tydligt märkta med "Svenskt kött".

Utmärkt Svenskt-sortimentet består av 10-15 olika detaljer, både klassiker som entrecôte och
nya detaljer att välja bland. Luffarbiff och högrevskärna till exempel.

Ser styrkor och svagheter med kvalitet

I ICAs butiker är ungefär 80 procent av allt nötkött svenskt.
Färskvaruchef Dan Jacobsson berättar i tidningen Kött och Chark om
satsningen och ser både styrkor och svagheter med kvaliteten på det
inhemska köttet av idag.

– Det finns fantastiskt bra svenskt
nötkött, men också en del som inte lever upp till den standard man
skulle önska. Vi har bra matsäkerhet och djurvälfärd et cetera, men för
stora variationer i ätkvaliteten.

Märkt med ”Svenskt kött”

På förpackningen finns märket Svenskt kött tydligt placerat och det
finns information om köttets mörhet och smakintensitet, samt en
beskrivning av detaljens smak.

Utvalda djur

Enligt ICA är kött från stut, kviga, ungko och ko mörare och mer smakrikt kött än ungtjur, som annars är vanligast på marknaden. Urvalet gör att även traditionellt stek- och kokkött blir mört nog att lägga direkt i pannan eller på grillen.

Satsning på bättre svenskt kött

ICA vill visa att det är skillnad på kvalitet beroende på vilket kött du väljer. Med ett sortiment som garanterar hög kvalitet varje gång vill de uppmuntra fler att våga välja ett bättre svenskt kött.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email