Svenskt griskött på väg till Bocuse d’Or

Med ett nytt och spännande projekt vill Svenska Bocuse d'Or Akademien göra svenskt griskött till officiell tävlingsråvara i matlagnings-VM, Bocuse d'Or.

-Ansökan till Bocuse d’Or 2013/14 är ett spännande projekt som Svenskt Kött stödjer till 100%. Svensk grisuppfödning och svenskt griskött håller hög internationell kvalitet och det vill vi få matlagningsvärlden att upptäcka, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Svenskt Kött deltar rent fysiskt på den globala branschmässan SIRHA i Lyon som går av stapeln i anslutning till Bocuse d’Or 2011. Där bjuds besökarna bland annat på gott svenskt griskött.

Alla som vill kan följa arbetet på vår blogg på www.grisbysweden.com och på Facebook, säger Maria Forshufvud.

 

Aktuellt

Får man cancer av kött?

Får man cancer av kött?

Har du någon gång hört att man får cancer av kött? Ligger det någon sanning i det påståendet eller hur är det egentligen? Får man cancer av kött?

Blir man sjuk av kött?

Blir man sjuk av kött?

Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Rulla till toppen