Svensk unggris tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2014!

Svensk unggris är utvald som tävlings-råvara i Bocuse d’Or Europe, Kock-EM 2014. – Vi är oerhört stolta och glada. Detta är ett bevis på att vårt fina svenska griskött håller en mycket hög klass, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskt Kött.

Nästa år
arrangeras Bocuse d’Or Europe, Kock-EM i Stockholm den 7-8 maj i samband med
Gastro Nord. Branschorganisationen Svenskt Kött har under 3 års tid arbetat för
att få svensk unggris som tävlingsråvara i den prestigefyllda tävlingen.
– Svenskt
griskött är en unik produkt och vi vill visa på de smakupplevelser som svenskt
griskött ger. Uppmuntran från kockarna i Gastronomi Sverige fick oss att satsa,
säger Maria Forshufvud, vd för Svenskt Kött. 

Kocken Fredrik
Eriksson, Långbro värdshus, är tävlingsledare för Bocuse d’Or Europe när
tävlingen avgörs i Stockholm nästa år. Han är en av kockarna bakom Gastronomi
Sverige AB som är svensk medarrangör och som aktivt arbetat för att få med
svensk unggris som tävlingsråvara.

– Den svenska unggrisen
har ett ljust, elegant premiumkött. Som kock är man alltid intresserad av goda
råvaror, säger Fredrik Eriksson.

Mathias Dahlgren
som vann Bocuse d’Or – Kock VM 1997 är huvudpresident för tävlingen med 20
deltagande länder.

– Ett av de stora
målen har ju varit att få Bocuse d’Or Europe till Stockholm och nu när vi
dessutom kan erbjuda en kvalitativ svensk unggris från Gotland blir man ju
extra stolt, säger Mathias Dahlgren.

Satsningen har
varit möjlig att genomföra med hjälp av medel från Matlandet Sverige.
Fakta om unggrisen
samt film som presenterar råvaran finns på Grisbysweden.com.

Vill du veta mer kontakta:
Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött, 072 – 741
64 90
Fredrik Eriksson, tävlingsledare för Bocuse d’Or Europe, Kock-EM 2014,
070 – 349 60 68

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email