Svensk unggris serveras vid kock-VM

Inom kort avgörs kock-VM, Bocuse d'Or. Svenskt Kött finns på plats i Lyon, Frankrike för att servera och prata unggris.

Satsningen Gris by Sweden går ut på att få med svensk unggris som tävlingsråvara i det Europeiska mästerskapet, som går av stapeln i Stockholm 2014.

Bocuse d´Or pågår i Lyon mellan 28 och 30 januari. För Sverige tävlar Adam Dahlberg.

Svenskt griskött är en unik produkt

– Svenskt griskött är en unik produkt och vi vill visa på de smakupplevelser som svenskt griskött ger, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskt kött. 

Målet med Gris by Sweden
är att några av världens bästa kockar ska få tävla med svenskt
griskött, som en av råvarorna när EM arrangeras i Stockholm nästa år.

Säljande informationsarbete, kontakt med journalister, satsningar på
events och utbyte med stjärnkockar är exempel på insatser som pågår inom projektet, som har en egen webbplats, grisbysweden.com där man bland annat kan ladda ner en broschyr och titta på en film.

Samarbete med Visit Sweden

Svenskt Kött finns på plats i Lyon tillsammans med Visit Sweden i ”The Bocuse d’Or Europe 2014 Stockholm pavilion, VIP village”. Det arrangeras ett inledande mingelmöte där svenska delegater och internationella gäster bjuds tapas på unggris på restaurang Georges Five i Lyon.

Krögaren Fredrik Eriksson, Långbro värdshus, serverar unggris, rimmad bog med rilette, i direkt anslutning till lanseringen av Bocuse d´Or 2014 Stockholm i den svenska montern, där handelsminister Ewa Björling, landsbygdsminister Eskil Erlandsson samt H.K.H Prins Carl Philip deltar.   

Under hela veckan erbjuds även svensk unggris på menyn på den fullbokade restaurangen Les Potager des Halles i Lyon.  

– Den svenska unggrisen håller hög kvalitet, köttet är mört och det har en mycket god grissmak, säger Franck Delhoum, krögare och kökschef på Les Potager des Halles, Lyon.

Aktuellt

Spenatsoppa med skinkrester

Ta vara på julens rester

Ta vara på julens rester och omvandla skinka, köttbullar och korv till nya rätter med hjälp av smarta tips och både goda och festliga recept.

Scroll to Top