Prova annorlunda recept med lammkött till påsken!

Lamm är riktigt populärt till påskhelgen. Varför inte testa att laga något med lite annorlunda styckningsdetaljer av lamm? Här är tre goda recept.

Här är tips på tre recept med lite udda styckningsdetaljer till påskhelgen. Goda rustika smaker och enkel tillagning.

Lammtunnbringa

Lammtunnbringa är nedre, bakre delen av bröstkorgen. Den kallas också ibland för slaksida. Urbenad tunnbringa kan fyllas med exempelvis välkryddad lammfärs och sedan rullas och bindas ihop. Rullen kan sedan ugnsstekas eller bräseras. Tunnbringan kan också rimmas, rullas och kokas till rullsylta.

Trippelstek

Den benfria trippelsteken är en smart, lite ny lammdetalj som består av delar av ytterlåret, fransyskan och rullen. Det är ett mört och smakrikt kött. Trippelstek kallas den eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. På grund av sin mindre storlek kallas den även för lunchstek.

Lammlever

Lever från unga lamm är en delikatess och fullt jämförbar med fin kalvlever. Lammlever kan skäras i skivor och stekas och serveras med kapris och bacon.

Aktuellt

Nästan alla i Sverige äter kött

Nästan alla i Sverige äter kött

Ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.

Är vegetariskt bättre för miljön?

Vegetariskt bäst för miljön?

I Malmö stad är enda alternativet vegetariskt för konferenslunchen numera, men är det verkligen bäst för miljön?

Scroll to Top