Här är tips på tre recept med lite udda styckningsdetaljer till påskhelgen. Goda rustika smaker och enkel tillagning.
- Bräserad tunnbringa med vitlök, timjan och citron
- Ugnsstekt trippelstek med ratatouille
- Lammlever i gräddig sås
Lammtunnbringa
Lammtunnbringa är nedre, bakre delen av bröstkorgen. Den kallas också ibland för slaksida. Urbenad tunnbringa kan fyllas med exempelvis välkryddad lammfärs och sedan rullas och bindas ihop. Rullen kan sedan ugnsstekas eller bräseras. Tunnbringan kan också rimmas, rullas och kokas till rullsylta.
Trippelstek
Den benfria trippelsteken är en smart, lite ny lammdetalj som består av delar av ytterlåret, fransyskan och rullen. Det är ett mört och smakrikt kött. Trippelstek kallas den eftersom den innehåller delar av tre detaljer: ytterlår, fransyska och rulle. På grund av sin mindre storlek kallas den även för lunchstek.
Lammlever
Lever från unga lamm är en delikatess och fullt jämförbar med fin kalvlever. Lammlever kan skäras i skivor och stekas och serveras med kapris och bacon.