Nya köttentusiaster på gästbloggen

Nu blir det drag i Svenskt Kötts blogg. Vi har hittat ett helt gäng nya gästbloggare, som vi är riktigt stolta över att samarbeta med. Här är de!

Vi vill fylla bloggen med våra gästers tankar om svenskt kött och allt vad det innefattar från mervärden och uppfödning till förädling, produktutveckling, försäljning, tillagning och gastronomi.

Köttbloggare

Med den visionen i bakhuvudet har vi letat efter eldsjälar som vill berätta om sin verksamhet och vardag. Här är de:

 • Jenny-Ann Sundelöf , marknadsansvarig på KLS Ugglarps, som  Kommer blogga om köttkvalitet, hur går det
  till på ett slakteri, styckning, kontakten med uppfödarna och utveckling av produkter, där Jenny-Ann har lång erfarenhet och gedigen kunskap.
 • Fredrik Andersson , frilansande kock som 2009 vann tävlingen Sveriges Köttkock. Fredrik var köksmästare på den första restaurangen med Svenskt köttmärkt meny. Medlem i Kocklandslaget och tävlar dessutom i Nordic Chef i mars där han representerar Sverige. Kommer att blogga om att välja att jobba med svenskt kött på restaurang, om köttkvalitet och gastronomi.
 • Lina Heberlein , Heberleins charkuteri och delikatessbutik. Lina jobbar i familjeföretaget med charkuteri i Förslöv och butik i Båstad. Hon kommer att blogga om allt från resan med att öppna butik, till hur det går till i ett charkuteri och barndomsminnen som
  när hon för första gången fick hjälpa morfar och pappa att stoppa korv. 
 • Adam Arnesson , fårbonde på Jannelunds gård, pluggar till Lantmästare
  med inriktning på företagsekonomi och syns ofta på Twitter. Adam kommer förstås blogga om uppfödning av lamm, men också sin syn

  lantbruk, djuruppfödning och köttkvalitet ur ett ungdomligt och
  modernt perspektiv. 
 • Britta Andersson , lantmästare. Driver ihop med maken Lennart avelsbesättningen
  Viking-Vånga Hereford och köttföretaget Britta och Lennarts Nära Kött. Utsedd av regeringen till Östergötlands Matambassadör. Kommer att blogga
  kring livet på gården, bland korna och olika upplevelser med att sälja
  egna kött- och charkuterier direkt till kund.

Håll utkik på vår Facebooksida och Twitter, där vi flaggar för nya postningar på bloggen.

Tipsa oss!

Vi är ständigt på jakt efter nya gästbloggare, kanske är du intresserad av att blogga hos oss eller känner du någon engagerad uppfödare, butiksmedarbetare, charkuterist, konsument, kock, eller… Hör av dig!

Aktuellt

Scroll to Top