Några röster om den svenska unggrisen: Jonas Dahlbom

Jonas Dahlbom, årets kock 1996 och fjärde plats i Bocuse d´Or 2004, menar att unggrisen har lite extra god smak och saftighet.

– Särskilt om man tillagar den med lite känsla och inte är för ruff. När jag var här i Lyon i höstas och lagade unggris på Les potager des Halles blev det bland annat revbensspjäll med äpple, rödkål och sky, och hel fläskkotlett med karljohansvamp.

Jonas hade då också med sig en egenhändigt rökt fläsksida av unggris som också ingick i menyn.

Aktuellt

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Rulla till toppen