Några röster om den svenska unggrisen: Prins Carl Philip

Prins Carl Philip tycker att stämningen i Lyon är fantastisk och gillar det han smakat av det svenska unggrisköttet.

– Det var gott och kändes nyttig, säger prinsen. Viktigt också att djuren har mått bra. Välmående djur ger ju bra kött, anser Carl Philip Bernadotte, som i hovet har gastronomin som ett av sina ansvarsområden jämte konst och design.

Han menar att det är positivt att bra djurhållning hjälper till att förstärka Sveriges goda rykte, och uppskattar Svenskt Kötts satsning på att lyfta den svenska unggrisen. 
– Det vore världens grej om den svenska unggrisen blev huvudråvara vid kock-EM (Bocuse d’Or Europe), säger han. Det är spännande att bönder, producenter, förädlare har blivit så bra och viktiga i Sverige, det hade många inte trott tidigare.

Själv tycker prinsen om fläskkarré, och grillar ibland med kompisar. 
– Ja, jag lagar mat ibland, men jag är absolut inte bra på det, understryker prinsen. Det blir tyvärr inte så många tillfällen som jag skulle vilja.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen