Några röster om den svenska unggrisen: Handelsminister Eva Björling

Eva Björling hoppas att unggrisen kan få samma utveckling som den norska laxen...

– I början var både efterfrågan och produktionen av laxen liten, sedan ökade det steg för steg. Jag hoppas att något liknande sker med unggrisen. Det måste få ta lite tid. Vi behöver fler kvalitetsprodukter som löjrom och Västerbottenost. Och unggris borde kunna bli en sådan.

Själv är Eva Björling mycket matlagningsintresserad. En favoritråvara är rökt sidfläsk som hon bland annat lagar soppa med småtomater av. Eller använder när hon lagar spaghetti carbonara.

På Bocuse d’Or delade ministern ut en liten folder med några egna recept på hennes egna rätter, bland andra kräftor med västerbottenost och rökt renkött med pepparrot. Den ingår också i en spridning av svensk mat med till exempel en engelskspråkig blogg: http://blogs.sweden.se/food/

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top